•       Zážitkovo-náučná beseda so spisovateľkou Lenkou Šingovskou
          • Zážitkovo-náučná beseda so spisovateľkou Lenkou Šingovskou

          • 17. marca sme sa zúčastnili zážitkovo-náučnej besedy so spisovateľkou a zakladateľkou vydavateľstva Class, Lenkou Šingovskou, ktorú pripravila Mestská knižnica v Lipanoch. Autorka našim piatakom v mestskej galérii predstavila svoju slovensko-anglickú knihu s názvom Dodo v krajine permoníkov.

                   Spisovateľku srdečne privítala pani Ing. B. Šimová a potom sa už slova ujala samotná autorka. Kombináciou rozprávania, zážitkového čítania a ukážkou ilustrácií z knihy nám pomaly odhaľovala fantazijný príbeh permoníkov strážiacich podzemné poklady hôr.  Dej sa odohráva v banských lokalitách na Slovensku, ktoré sú zahalené mnohými tajomstvami. Tie nám postupne poodkrýval chlapec Dodo, ktorého deduško Permon zmenšil a dovolil mu stráviť s permoníkmi istý čas, a tak spoznať ich život a poslanie. Stráženie pokladov hôr, pomoc statočným baníkom a ochrana ľudského života, ktorý je vzácnejší ako všetky poklady sveta.

                    Na besede sme zážitkovou formou získali mnoho zaujímavých vedomostí o baníctve, banských lokalitách na Slovensku a o ich histórii. Žiaci mohli nahliadnuť do truhlice, v ktorej sa nachádzalo 7 pokladov z baní: kamenná soľ, železná ruda, meď, opál, zlato, striebro a uhlie.

                    V druhej časti besedy mali žiaci možnosť klásť autorke otázky. Svojimi odpoveďami sa nám snažila priblížiť priebeh a motiváciu svojho písania. Rozprávala veľmi pútavo, až sme zabudli, ako rýchlo plynie čas. Na záver nechýbala autogramiáda s možnosťou zakúpenia si knihy a naše veľké poďakovanie.

            Mgr. Ľubica Hovancová, Mgr. Eva Pavlovská

        • Úpravňa vody v Brezovici
          • Úpravňa vody v Brezovici

          • Napriek faktu, že voda pokrýva až tri štvrtiny našej planéty, len jedno percento z nej je vhodné na pitie. Bez vody sa nedá žiť, bez vody by nebol život na Zemi.  Preto si táto vzácna tekutina rozhodne zaslúži svoj svetový deň, ktorý si pripomíname 22. marca.

            Pootvoriť vodovodný kohútik a napiť sa osviežujúcej vody je pre nás Slovákov samozrejmosťou. Mnohé národy takéto šťastie nemajú. V  úpravni vody v Brezovici mohli naši žiaci vidieť, čo všetko sa musí s vodou urobiť, čo všetko je potrebné skontrolovať, aby sme sa mohli doma v pokoji napiť.

             Koordinovala PaedDr. Ľudmila Pčolková

        • Exkurzia ČOV- čistiareň odpadových vôd
          • Exkurzia ČOV- čistiareň odpadových vôd

          • Keď pootočíme kohútikom, pritečie k nám zdravá čistá voda, ktorá po použití (varenie, pranie, kúpanie, splachovanie WC, upratovanie a pod.) pokračuje dlhými a zložitými systémami kanalizácií, až sa  dostáva do čistiarne odpadových vôd (ČOV), odkiaľ dôkladne  vyčistená sa vracia spať do prírody – do recipienta, ktorým je spravidla miestny tok. Vedúci prevádzky Ing. Babík, ktorý nás počas exkurzie sprevádzal, pri poslednom stupni čistenia nabral vodu do sklenenej banky a otočil  ju oproti svetlu so slovami: „Takúto priezračnú, priam krištáľovo čistú vodu my vraciame do prírody. Týmto posledným stupňom sa završuje zmysel celej našej vodárenskej práce, aby ten večný a nepretržitý kolobeh vody, ktorý je základom všetkého živého na zemeguli, pokračoval ďalej.“

            Koordinovala PaedDr. Ľudmila Pčolková

        •  ZAČNI DEŇ POHÁROM VODY
          • ZAČNI DEŇ POHÁROM VODY

          • Napriek faktu, že voda pokrýva až tri štvrtiny našej planéty, len jedno percento z nej je vhodné na pitie. Bez vody sa nedá žiť, bez vody by nebol život na Zemi. Preto si táto vzácna tekutina rozhodne zaslúži svoj svetový deň, ktorý si pripomíname 22. marca.

            Voda z vodovodu nemá lákavý obal, vlastne nemá žiaden obal, a to je na nej dobre! Nezostávajú po nej kopy plastových fliaš, ktoré zo Slovenska robia jedno veľké smetisko.

            Voda z vodovodu je čistá, zdravá, svieža a našťastie nezaťažuje životné prostredie. Tieto fakty nám opätovne počas Svetového dňa vody zdôraznili žiaci VII. A Karin Križalkovičová a Ella Nosaľová v príhovore v školskom rozhlase.

            Žiačky zo VII.C triedy nás pri vstupe do školy čakali s ponukou pohára osviežujúcej vody z vodovodu, ktorý viacerých spolužiakov prekvapil, pretože očakávali niečo iné a dostali vodu z vodovodu, ktorú mohli piť. Bolo to to  najvzácnejšie, čo Slovensko má.

            Koordinovala: PaedDr. Ľudmila Pčolková

             

        • Fyzikálna olympiáda - OK
          • Fyzikálna olympiáda - OK

          • 15. marca sa v priestoroch ZŠ Sabinov, Komenského 13, uskutočnilo okresné kolo 64. ročníka FO -  kategória E, F. Už tradične mala naša škola na tomto podujatí svoje zastúpenie. V kategórii E (deviataci) nás reprezentovali žiaci IX.A triedy Ján Kožuško, René Stašenko, Martin Šoltys a v kategórii F(ôsmaci) žiaci VIII.A triedy Maroš Knut, Vratko Molčan a Miroslav Sabolík.  

            Súťaže sa zúčastnilo 20 žiakov (kategória E – 13 žiakov, kategória F – 7 žiakov).

            Žiaci riešili 4 úlohy, na ktoré mali 4 hodiny čistého času. Za správne riešenie každej úlohy mohli získať maximálne 10 bodov (spolu 40 bodov). Úspešným riešiteľom sa stal žiak, ktorý získal minimálne 15 bodov, a splnil podmienku, že aspoň jednu úlohu riešil úspešne (5 bodov).

            Iba trom žiakom sa podarilo stať úspešným riešiteľom (kategória E – 1 žiak, kategória F – 2 žiaci).

            Naši reprezentanti dosiahli tieto umiestnenia:

            Maroš Knut – 1. miesto kategória F (úspešný riešiteľ)

            Miroslav Sabolík – 5. miesto kategória F

            Vratko Molčan – 6. miesto kategória F

            René Stašenko – 3. miesto kategória E

            Martin Šoltys – 5. miesto kategória E

            Ján Kožuško – 8. miesto kategória E

             

            Žiakov pripravoval Ing. Dušan Gold

                                                                             

             

          • TESTOVANIE 9

          • Riaditeľstvo ZŠ Lipany, Komenského 113 oznamuje,

            že dňa 22. marca 2023 (v stredu) bude v škole prebiehať

            Testovanie žiakov 9. ročníka.

            Žiaci 5. - 8. ročníka majú riaditeľské voľno.

            Všetci žiaci 5. - 9. ročníka sú odhlásení z obedov.

        • Ťapákovci
          • Ťapákovci

          • 2. marca sa žiaci 9. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia Ťapákovci v Historickej budove Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Veselohru napísal na motívy novely Boženy Slančíkovej Timravy  Silvester Lavrík. Známe postavy jednej z najznámejších noviel 2. vlny slovenského realizmu prichádzajú na prešovské javisko po viac ako 35 rokoch v netradičnej novej úprave – vo východniarskom nárečí. Koľko lenivosti sa zmestí do jednej rodiny, koľko nelásky sa dá uniesť, koľko vlastného smútku prehryznúť, či koľko oviec rozumne nakúpiť? Perfektné herecké výkony, vtipné situácie a prirodzená jednoduchosť rodiny Ťapákovcov vyčarili úsmev na tvárach žiakov, ktorí z divadla odchádzali obohatení o krásny kultúrny zážitok a utvrdili sa v poznaní, že divadlo má svoje čaro, len ho treba objaviť.

                                                                                                                              Mgr. Simona Macková

          • Dôležitý oznam vedúcej ŠJ

          • Vzhľadom na novelu zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR zavádzajúcu dotáciu na stravu pre všetkých žiakov I. a II. stupňa základných škôl od 01. 05. 2023, Školská jedáleň, Komenského 14, Lipany, oznamuje žiakom školy a ich zákonným zástupcom nasledovné:

             

            • Žiak I. a II. stupňa ZŠ má nárok na dotáciu na stravu pri splnení nasledovných podmienok:
            1. odovzdanie vyplneného zápisného lístka školskej jedálni (týka sa nových stravníkov, nie tých, ktorí  sa v školskej jedálni už stravujú),
            2. účasť na výchovno-vzdelávacej činnosti,
            3. odobratie stravy.
            • V  prípade neprítomnosti žiaka na výchovno-vzdelávacej činnosti v nasledujúci                           deň, je zákonný zástupca žiaka povinný odhlásiť žiaka zo stravy do 14.00 h predchádzajúceho pracovného dňa.
            • Ak zákonný zástupca žiaka neodhlási alebo žiak, napriek prihláseniu sa na odobratie stravy, stravu neodoberie, je zákonný zástupca žiaka povinný uhradiť plnú výšku stravného. Výška stravného je určená VZN mesta Lipany nasledovne:
            • žiak I. stupňa ZŠ – 1,30 €,
            • žiak II. stupňa ZŠ – 1,50 €.

            V prípade neodhlásenia sa zo suchej stravy alebo neodobratia suchej stravy bude výška stravného určená osobitným usmernením. 

            • Zákonní zástupcovia žiakov s vážnym záujmom o poskytovanie stravy (novým stravníkom) si môžu zápisný lístok vyzdvihnúť osobne u triedneho učiteľa alebo v kancelárii školskej jedálne.
            • Vyplnený zápisný lístok je kvôli včasnému zisteniu záujmu o poskytovanie stravy novým stravníkom potrebné doručiť triednemu učiteľovi alebo do kancelárie školskej jedálne do 23. marca 2023.
            • Podrobnosti organizácie poskytovania stravy od 1. mája 2023 budú žiakom, resp. ich zákonným zástupcom oznámené v priebehu mesiaca apríl 2023.
        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

          • Hviezdoslavov Kubín je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v oblasti umeleckého prednesu. Tento ročník sa tešil veľkému záujmu. Naša škola 14. marca 2023 organizovala školské kolo súťaže, do ktorej sa zapojilo 57 detí. Pre mnohé deti to bolo premiérové vystúpenie.  Žiaci 1. stupňa súťažili v I. kategórii a žiaci 2. stupňa súťažili v II. a III. kategórii v prednese poézie a prózy. 
            Výsledková listina školského kola:

            1. kategória – poézia

            1. miesto: Michaela Mináriková, 2. A
            2. miesto: Matyáš Tejbus, 3. A
            3. miesto: Zuzana Kordiaková, 2. A

            Výborný prednes: Slávka Viazanková, 2. B

            1. kategória – próza

            1. miesto: Karolína Kocúrková, 4. A
            2. miesto: Jasmína Novodomská, 2. B
            3. miesto: Filip Hrickanin, 4. A

            Výborný prednes: Annamária Šurinová, 2. C

            2. kategória – poézia

            1. miesto: Júlia Majná, 6. D
            2. miesto: Michaela Lopuchovská, 5. A
            3. miesto: Tamara Ďuricová, 5. A

            2. kategória – próza

            1. miesto: Tobias Vysocký, 6. E
            2. miesto: Diana Pillárová, 5. E
            3. miesto: Terézia Poráčová, 5. C

            3. kategória – poézia

            1. miesto: Tereza Tejbusová, 7. C
            2. miesto: Klára Mišenková, 9. A
            3. miesto: Lukáš Grela, 8. E

            Výborný prednes: Karolína Andraščíková, 7. E

            3. kategória – próza

            1. miesto: Tadeáš Ščerba, 8. B
            2. miesto: Bianka Dudlová, 7. C
            3. miesto: Klaudia Rusnáková, 9. E
               

            Ďakujeme všetkým recitátorom za úspešnú reprezentáciu našej školy a učiteľom za prípravu na súťaž. 
            Postupujúcim srdečne blahoželáme a držíme palce v okresnom kole!

            Mgr. Viera Škapurová

             

             

             

        • Z indiánskej múdrosti
          • Z indiánskej múdrosti

          •  „ Poznanie a vedomosti sú skryté v každej z vecí, celý svet bol kedysi knižnicou.“

            V stredu 1. marca sa žiaci 3. B a 4. B zúčastnili v poradí už druhého zážitkového čítania v divadle VIOLA v Prešove. Využívanie  tvorivých a inovatívnych metód pri čítaní sa deťom páčilo a po celý čas sa aktívne zapájali do diania príbehu. Cez básne sa preniesli do indiánskeho kmeňa a dozvedeli sa veľa zaujímavostí o živote Indiánov. Naučili sa nové slová ako wigwam, tomahawk, totem... Že Indiáni nosili perá, ktoré boli symbolom osobného hrdinstva, a na bojové výpravy sa natierali farbami a mnohé iné. Bol to naozaj poučný a príjemný deň.

                                                                                                                    Mgr. A Štroncerová

        • Vesmír očami detí
          • Vesmír očami detí

          • Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci  zapojili do výtvarnej súťaže „Vesmír očami detí“. Po niekoľkohodinovom stretávaní sa s mimozemšťanmi, neznámymi planétami, záhadami vesmíru, cestovaní časom a rôznymi  vesmírnymi energiami a hlavne po trpezlivej práci s predstavivosťou a fantáziou postupujú do ďalšieho kola títo žiaci:

            K. Baňasová, 7.E, J. Štefančíková, 7.C, M. Petrušová, 8.B, T. Pačanová, 5.A, V. Križovenská, 8.E, S. Robová, 8.A, Š.Tomková, 9.A, T. Sontág, 9.E, K. Majná, 8.A,     N. Kravčíková, 6.D.

            Blahoželáme a držíme im palce v ďalšom kole.

            Práce si môžete pozrieť v priloženej galérii.

            Mgr. Miroslav Franko

        • Medzinárodný deň materinského jazyka
          • Medzinárodný deň materinského jazyka

          •  

            „Nadovšetko miluj rodný jazyk,

            svoju reč.

            Je zamat a je meč.

            Nevhodný dotyk nech ju nepokazí.“    (Miroslav Válek)

            Pri príležitosti Medzinárodného dňa materinského jazyka, ktorý pripadá každoročne na 21. február, sme si  pripomenuli hodnotu jazyka a rodnej reči.

            Vďaka rozmanitým aktivitám, ktoré pre žiakov pripravili triedni učitelia  1. stupňa a vyučujúce slovenského jazyka a literatúry na 2. stupni, sa aj naša škola pripojila k myšlienke „podporovať zachovanie a ochranu všetkých jazykov používaných národmi sveta“. Žiaci si tak mohli v školskom rozhlase vypočuť úvodné slovo, ktoré im priblížilo tento deň. Ďalej si v rámci jazykového okienka ozrejmili niekoľko správne či nesprávne používaných výrazov a pripomenuli dôležitosť ovládania spisovného jazyka.

            Na vyučovacích hodinách slovenského jazyka sa žiaci dozvedeli, ako nehrešiť proti slovenčine nespisovnými výrazmi, tvorili poviedky, reťazové príbehy i básničky, vytvárali reklamné plagáty a odporúčania na prečítané knihy, robili triedne kvízy o slovenskom jazyku a jeho vývine, z obrázkov zisťovali slovenské príslovia i porekadlá, hľadali v textoch pravopisné chyby, rozprávali sa o vzniku spisovného jazyka a vplyve nárečia, pokúsili sa prekladať literárne texty do šarišského nárečia, vyskúšali si napísať svoje mená a priezviská hlaholikou – prvým slovanským písmom ... Tí najmenší skladali slová zo slabík, priradzovali k obrázkom vety, vytvorili si vlastné leporelo a aspoň na chvíľu sa zmenili na knižné postavičky. Všetky tieto aktivity prispeli k zlepšeniu úrovne používania spisovného jazyka a k rozvoju jazykovej kultúry našich žiakov.

            Tento deň bol vhodnou príležitosťou pripomenúť si, že zásluhou svätých Cyrila a Metoda, Antona Bernoláka, Ľudovíta Štúra a ďalších má slovenský jazyk kodifikovanú podobu a denne ho používame ako štátny jazyk. Žiakom priniesol množstvo nových zážitkov a vedomostí, ktoré budú môcť uplatniť v budúcnosti, a tak prispejú k rozvoju nášho kultúrneho dedičstva, na ktoré nesmieme zabúdať. 

            Mgr. Anna Tkáčová
             

        • Divadelné predstavenia v angličtine
          • Divadelné predstavenia v angličtine

          • Vo februári mali naši mladší žiaci možnosť vychutnať si činohernú anglicko-slovenskú rozprávku Lazy goat o namyslenej a drzej koze, ktorú zvieratká vyhnali do lesa Starší žiaci sledovali predstavenie Last wish, ktoré bolo inšpirované príbehom Jana Wericha – Kráľ mal troch synov. Sme radi, že sme sa pobavili, obohatili a povzbudili do učenia. Tešíme sa aj na ďalšie predstavenia.

        • Vo víre tanca
          • Vo víre tanca

          • Krása, noblesa, elegancia, skvelá hudba a úžasné tanečné výkony. To všetko sme mohli zažiť 10.2. v priestoroch vyzdobenej telocvične našej školy na záverečnom ceremoniáli, ktorý sa konal pri príležitosti ukončenia kurzu spoločenských tancov žiakov 8. a 9. ročníka. Na túto významnú udalosť sa žiaci zodpovedne pripravovali a pozvali si nielen pedagógov, ale hlavne svojich rodičov, pre ktorých prichystali aj malé občerstvenie. V úvode sa všetkým prihovorila pani zástupkyňa Mgr. Antónia Šándorová a celé podujatia konferovala pani učiteľka Mgr. Katarína Pacindová. Walz, valčík či cha-chu a iné spoločenské tance sa žiaci naučili tancovať pod vedením pána učiteľa Mgr. Stanislava Polomského na piatkových stretnutiach po dobu desiatich týždňov. Výsledok však naozaj stál za to. Vidieť na tanečnom parkete pekne vyobliekaných a v pároch tancujúcich mladých ľudí bolo očarujúce pre všetkých prítomných. Nechýbal ani spoločný tanec žiakov a učiteľov či rodičovský tanec. Vyvrcholením tohto podujatia bolo vyhlásenie najlepších tanečníkov, ktorí boli odmenení najväčším počtom získaných venčekov. Víťazmi sa stali Stanislava Novická a Sebastián Straka z 9.A. Hudba a tanec najviac rozcíti človeka, a to bolo poslaním aj  tejto vydarenej akcie, ktorá sa v našej škole pomaly stáva tradíciou. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa podieľali na príprave tohto podujatia, ale hlavne pánovi učiteľovi tanca Mgr. Stanislavovi Polomskému, ktorý žiakov viedol a zodpovedne  pripravoval.

                                                       Za všetkých Mgr. Mária Jochmanová

             

        • Biologická olympiáda
          • Biologická olympiáda

          • 14. februára 2023 naša škola  organizovala okresné kolo Biologickej olympiády  v kategórii C. Do okresného kola sa zaregistrovalo 16 žiakov (8 škôl okresu Sabinov) v teoreticko-praktickej časti a jedna žiačka v praktickej -experimentálnej časti. V teoretickej časti všetci súťažiaci riešili vedomostný test z genetiky,  botaniky, zoológie a ekológie. V praktickej časti mali za úlohu izolovať DNA. Úloha bola  náročná, jednak na technické zabezpečenie, na postup a aj preukázanie praktických zručností z hodín chémie. Všetci žiaci to v pohode zvládli. Treťou časťou bola aplikačná časť a úlohy sa týkali praktického života, najprv práca s odborným textom a potom vyriešenie úloh. Na úspešné riešenie teoreticko-praktickej časti mali určených presne 80 minút. Naši žiaci  si počas súťaže počínali statočne. Pri celkovom vyhodnotení obsadili : Šarlota Tomková(9. A) – 3. miesto a Vratko Molčan(8. A) – 4. miesto.

            Blahoželáme  našim žiakom k nádherným výsledkom získaných náročnou prípravou. Šarlote a Vratkovi  ďakujeme za reprezentovanie našej školy.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za aktívnu účasť, kolegom – učiteľom biológie -  za prípravu svojich žiakov  a za zachovanie tohto postupového kola v okrese Sabinov.

            Mgr. Janka Hucková – predsedníčka okresnej komisie

        • Maškarný bál v škole
          • Maškarný bál v škole

          • Prišiel čas fašiangov, čas karnevalov, ktorý sme si priblížili aj my maškarným bálom v telocvični našej školy.

            Do prípravy bálu sa zapojil celý prvý stupeň od detí až po pani učiteľky a pani vychovávateľky. Rodičia šili a zaobstarávali kostýmy, škrabošky a iné masky. Pani učiteľky pripravili výzdobu a vybrali tú správnu muziku. Nedočkavé deti plné očakávania, ich rozžiarené očká, pestré masky sľubovali bohaté karnevalové zážitky. Sprievod masiek počas veselej hudby dopĺňala výborná atmosféra. Pri spoločnej tancovačke sa stretli princezné, zvieratká, piráti, policajti, kovboji, spidermani, myšky, vojaci, potápači a iné masky. Dosýta sa zabavili, vyšantili a vrátili sa do svojich tried. Bol to naozaj veselý a vydarený fašiangový deň. Malým spestrením pre deti bola odmena, ktorú si každá maska náhodne vybrala spod deky, kde boli ukryté malé darčeky.

            Zážitkom pre deti bolo aj maľovanie na tvár, za čo vďačíme pani vychovávateľke Martinke a Majke a tiež žiačkam druhého stupňa. Vďaka patrí všetkým, čo sa podieľali na zorganizovaní netradičného piatkového dopoludnia.      

                                                                                                                                                      Alžbeta Štroncerová

        • ŠKOLSKÝ MLIEČNY PROGRAM
          • ŠKOLSKÝ MLIEČNY PROGRAM

          • Školská jedáleň je od januára 2023 zapojená do “Školského mliečneho programu.” Žiaci dostávajú 3,5% mlieko v krabičke, ktoré si vyzdvihnú podľa jedálneho lístka pri okienku.

            Prosíme rodičov, aby upozornili svoje deti, ktoré mliečko vypiť nechcú, aby si ho zobrali domov.

            Vedúca ŠJ

        • ... a Slovo bolo u Boha...
          • ... a Slovo bolo u Boha...

          • Vo štvrtok 2. februára 2023 sa uskutočnila súťaž v prednese kresťanskej poézie a prózy
            ... a Slovo bolo u Boha...“.
            Recitátorov z východnej časti Košického a Prešovského kraja  hostilo Gymnázium sv. Košických mučeníkov v Košiciach. Našu školu v prednese poézie reprezentovali žiačky Erika Tomková (1. kategória), Lenka Emma Murínová (2. kategória), Júlia Majná (3. kategória), Tereza Tejbusová (4. kategória) a v prednese prózy žiačka Bianka Dudlová (4. kategória). Slávnostné podujatie otvoril pomocný biskup Košickej arcidiecézy Mons. doc. PhDr. PsLic. Marek Forgáč, PhD., ktorý celebroval aj úvodnú svätú omšu. Naše žiačky predviedli svoje umenie a porovnali sa so svojimi rovesníkmi z celej Košickej arcidiecézy. Lenka Emma Murínová (4. A) získala čestné uznanie, Júlia Majná (6. D) si vybojovala tretie miestoTereza Tejbusová (7. C) druhé miesto. Získali tak cenný diplom z krajského kola, ktorý im pomôže priblížiť sa k vysnívanej strednej škole. Všetkým žiačkam srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy aj v tejto umeleckej oblasti. Za prípravu ďakujeme p. uč. Viere Škapurovej a p. uč. Sylvii Andraškovej.

        • Šaliansky Maťko - OK
          • Šaliansky Maťko - OK

          • Dňa 25. 1. 2023 sa uskutočnil 28. ročník okresného kola súťaže v prednese slovenských povestí s názvom Šaliansky Maťko. Reprezentovali nás:

            v I. kategórii (2. – 3. ročník) Jasmína Novodomská

            v II. kategórii (4. – 5. ročník) Alex Kriš

            v III. kategórii (6. – 7. ročník) Tereza Tejbusová

            Naši šikovní recitátori ukázali svoje nadanie, odvahu a do prejavu vložili kus seba. Ako odmenu si odniesli nielen potlesk poroty a obecenstva, pekné knižné odmeny, ale aj skvelé umiestnenia. Terezka Tejbusová a Alex Kriš získali vo svojich kategóriách krásne 2. miesto. Víťazstvo aj postup do krajského kola si vybojovala Jasmínka Novodomská.

            Všetkým ďakujeme za vynikajúce výkony, tešíme sa na ich ďalšie úspechy a Jasmínke želáme veľa šťastia v ďalšej reprezentácii našej školy.

            Mgr. Ľubica Hovancová

             

    • Kontakty

      • Základná škola Lipany, Komenského 113
      • skola@zslipany.edu.sk, riaditel@zslipany.edu.sk, jedalen.lipany@gmail.com
      • *riaditeľ 051 4572062 *kancelária 051 4893356 *zástupcovia 051 4893357 *Školský podporný tím 051 4891982 *školská jedáleň - 051 4572212
      • Komenského 113, 082 71 LIPANY Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje